Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerkers gooien coronaregels overboord tijdens feestnummer

08-02-2022, 13.30 uurBeeld: Astrid van Steijn

De Efteling gaat medewerkers vragen om geen polonaise meer te doen tijdens een dagelijks feestmoment. Om de zeventigste verjaardag van het attractiepark te vieren, wordt voortaan elke dag om 16.00 uur in het hele park een verjaardagslied gedraaid. Toen dat maandag voor het eerst gebeurde, gooiden sommige personeelsleden de coronaregels spontaan overboord.

Op beelden op Facebook is te zien dat medewerkers de polonaise lopen op het plein bij horecacomplex Station de Oost. Ook op andere plekken in het park vlogen Efteling-werknemers elkaar in de armen. De verplichte anderhalve meter afstand was even ver te zoeken.

Dat is niet de bedoeling, geeft een Efteling-woordvoerder toe. "Het enthousiasme is goed, maar uiteraard gelden de landelijke regels", laat hij weten. Het personeel wordt erop aangesproken. "We gaan het intern nog een keer extra onder de aandacht brengen." Op het schenden van de anderhalvemeterplicht staat in Nederland een boete van 95 euro per persoon.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be