Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling benadeelt honderden medewerkers'

05-06-2013, 08.00 uur

Honderden medewerkers van de Efteling zijn flink de pineut. Ze krijgen binnenkort minder salaris. Veel personeelsleden gaan er tot 300 euro per maand op achteruit omdat de zondagsbonus wordt afgeschaft, meldt De Telegraaf vandaag.

Iedereen die vóór 2003 in dienst kwam, had tot nu toe recht op een riante toeslag voor alle gewerkte zondagen. Maar volgens de directie kan het personeel dat extra zakcentje best missen. Tot grote woede van vakbond FNV Horeca. "Schandalig en werkelijk onbegrijpelijk", noemt FNV-bestuurder Milen van Boldrik de beslissing.

"Zo ga je niet om met je loyaalste medewerkers. Deze mensen, die vaak al hun hele leven in de Efteling werken, hebben het niet breed. Het laatste extraatje wordt ze straks hardhandig afgepakt."

Volgens de vakbondsvrouw zijn werknemers het spuugzat dat er niet naar hen wordt geluisterd. Ze eist dat de directie de pijnlijke besluiten direct van tafel veegt. Over de kwestie wordt vanavond een verhitte personeelsbijeenkomst gehouden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be