Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeit-Land Geiselwind

Duits pretpark zet reactiemogelijkheid op Twitter uit na felle kritiek

08-02-2022, 14.29 uur

Een Duits attractiepark is helemaal klaar met klagende pretparkfans. Freizeit-Land Geiselwind, gelegen in deelstaat Beieren, wordt op social media beticht van plagiaat na het presenteren van twee nieuwe concepten. In de hoop kritische volgers de mond te snoeren, heeft het park gekozen voor een rigoureuze maatregel.

De reactiemogelijkheid op Twitter werd volledig uitgezet. Publiekelijk reageren op de meest recente Twitter-berichten van Freizeit-Land Geiselwind is nu niet meer mogelijk. "Mensen die @FGeiselwind heeft vermeld, kunnen antwoorden", valt er te lezen.

Eerder probeerde het pretpark de kritiek ter weerleggen met brutale antwoorden. Een fan die liet weten niet meer naar Freizeit-Land Geiselwind te willen komen vanwege de vermeende kopieën, kreeg bijvoorbeeld als reactie: "Geen probleem". Enkele mondige gebruikers werden zelfs geblokkeerd. Die tactiek goot uiteindelijk alleen meer maar olie op het vuur, waardoor het park zich genoodzaakt voelde naar de censuurfunctie te grijpen.

Walibi
Freizeit-Land Geiselwind kondigde voor seizoen 2022 twee nieuwigheden aan: een exotische familieachtbaan met de naam Taka Waka en een vernieuwde theekopjesmolen in steampunkstijl, die Uhrwerk gaat heten. Pretparkfans claimen dat de concepten werden afgekeken van respectievelijk achtbaan Tiki-Waka in Walibi Belgium en steampunkrestaurant Uhrwerk in Phantasialand. Geiselwind ontkent dat.

Meer Freizeit-Land Geiselwind
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be