Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Soundtrack van Walibi-docusoap na bijna 25 jaar uitgebracht

15-02-2022, 16.18 uur

Pretparkfans van het eerste uur bewaren warme herinneringen aan de docusoap Polderpret uit 1998. In een zesdelige serie op RTL 4 kregen kijkers een blik achter de schermen bij Walibi Flevo, aan de vooravond van de transformatie naar Six Flags Holland. Bijna 25 jaar na dato is de soundtrack van de tv-serie uitgebracht.

Op verzoek van Looopings haalde componist Herman Hendriks de originele geluidsbestanden boven water. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want de nummers stonden op oude DAT-cassettes die lastig te digitaliseren waren. Uiteindelijk lukte het toch om het album terug te halen en op Spotify te zetten.

Hendriks componeerde namens zijn bedrijf Hermansherrie destijds elf nummers in verschillende stijlen en thema's. Veel van de deuntjes wisten op treffende wijze de chaos en treurnis van het pretpark vast te leggen. De leader klinkt dan weer opvallend opgewekt.

Feest der herkenning
Voor de vele fans van Polderpret zal de gepubliceerde soundtrack een feest der herkenning zijn. Wie de serie nog niet heeft gezien, kan alle zes afleveringen tegenwoordig op YouTube bekijken.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be