Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoologischer Stadtgarten Karlsruhe

Duitse dierentuin dicht vanwege vogelgriep: meerdere dieren overleden

06-02-2022, 23.40 uur

Een Zuid-Duitse dierentuin is per direct gesloten vanwege de uitbraak van de vogelgriep. Zoologischer Stadtgarten Karlsruhe in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg blijft tot nader order dicht. Meerdere dieren in het park legden al het lootje, waaronder een reiger, hawaiiganzen en pelikanen.

Verder er werden er enkele dode wilde vogels gevonden, die ook gestorven bleken te zijn aan de vogelgriep. Omdat het virus verspreid kan worden via schoenen, kleding en voorwerpen, mogen bezoekers sinds vrijdag 4 februari niet meer naar binnen.

Op dit moment wordt geprobeerd om de resterende vogels te redden. Meer dan honderd vogels zijn al in quarantaine geplaatst. Er is bloed afgenomen om de dieren te kunnen testen. Het plaatselijke brandweerkorps helpt bij die operatie.

Meer Zoologischer Stadtgarten Karlsruhe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be