Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Lego Discovery Centre Brussels

Plannen voor overdekt Lego-pretpark in Brussel bekendgemaakt

04-02-2022, 16.46 uur

Een overdekt Lego-attractiepark in de Belgische hoofdstad Brussel gaat in de zomer van 2022 open. Eigenaar Merlin Entertainments heeft vandaag de plannen uit de doeken gedaan. Tegelijkertijd is bekendgemaakt dat het kleinschalige pretpark een nieuwe opzet krijgt, plus een aangepaste naam.

Merlin exploiteert wereldwijd 27 Legoland Discovery Centres. Vorig jaar opende een eerste vestiging in de Benelux, namelijk in Scheveningen. Voor de versie in Brussel kiest het bedrijf voor een vernieuwd concept, dat Lego Discovery Centre wordt genoemd.

De subtiele naamswijziging moet verwarring met de grote Legoland-parken in Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië voorkomen. Bij de bouw van het Legoland Discovery Centre in Scheveningen in 2019 gaf een regiomanager al toe dat er vaak onduidelijk over ontstaat. "Dat is onze eigen fout en dat komt door de naam", zei hij. In Brussel komt daar dus verandering in. Uiteindelijk moeten ook bestaande vestigingen een naamswijziging ondergaan.

Interactieve darkride
Merlin Entertainment belooft een "totaal nieuw uiterlijk en ontwerp", met onder meer een interactieve darkride en een speelruimte voor kleine kinderen, bestaand uit glijbanen en een carrousel in dinothema. Verder krijgen bezoekers de mogelijkheid om zelf een Lego-raket te bouwen, die ze vervolgens digitaal kunnen scannen en in de ruimte kunnen lanceren. Andere belangrijke onderdelen zijn een Lego-miniatuurwereld en een 4D-bioscoop.

Brussel is volgens Merlin uitermate geschikt voor de komst van een Lego-trekpleister. De stad wordt omschreven als "één van Europa's meest opwindende en dichtstbevolkte plekken met een groot aantal jonge en groeiende gezinnen".

Charleroi
Lego Discovery Centre Brussels wordt onderdeel van winkelcentrum Docks Bruxsel. Ondertussen denkt Merlin nog na over het ontwikkelen van een volwaardig Legoland-attractiepark in de Belgische stad Charleroi. Daarover zou begin dit jaar een definitieve beslissing genomen moeten worden.

Meer Lego Discovery Centre Brussels
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be