Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Foto's: Legoland Deutschland presenteert 's werelds eerste Legoland-parade

22-05-2022, 23.59 uurBeeld: Mataproduktion, MagineerMatchi

Legoland Deutschland is het eerste Lego-pretpark ter wereld met een eigen parade. In het Duitse attractiepark ging dit weekend de Legoland Parade in première, met wagens, dansers, acrobaten, Lego-figuren en muziek. De optocht is ontwikkeld ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van het park.

Speciaal voor de parade werd een nieuw Legoland-lied gecomponeerd. Er hoort ook een dansje bij. Men spreekt over "een kleurrijk spektakel voor het hele gezin", met zeven Lego-wagens gebaseerd op de themagebieden in het park. Later volgt nog een achtste Ninjago-wagen. Er werden ook zo'n vijfhonderd kostuums ontwikkeld.

"Het unieke is dat iedereen de Legoland Parade thuis kan namaken", vertelt entertainmentdirecteur Martin Lubitzsch. "We hebben uitvergrote versies van reguliere Lego-stenen gebruikt. Als je de originele Lego-blokjes gebruikt, krijg je onze parade in het klein."

Rolstoelers
De 500 meter lange paraderoute loopt van Stars Grill House naar de Lego Fabrik, via de hoofdentree en de Hafen Rundfahrt. Rolstoelers kunnen de stoet bekijken vanaf een afgebakende plek bij Lego-bouwcentrum Rebuild the World. De online openingskalender van het park toont op welke dagen de optocht te zien zal zijn. Bij slecht weer kan de act geschrapt worden.

Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be