Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Tientallen klachten over Halloween Nights in Toverland: 'Vervelend als mensen last van ons hebben'

04-02-2022, 15.40 uurBeeld: Caffero - Event fireworks & special effects

Bij de gemeente Horst aan de Maas zijn afgelopen najaar enkele tientallen klachten binnengekomen van buurtbewoners over de Halloween Nights in Toverland. De meeste klagers spraken hun onvrede uit over een vuurwerkshow. Het attractiepark sloot de halloweenavonden in oktober en november af met een muzikaal vuurwerkspektakel.

De gemeente ontving 23 klachten, waarvan het merendeel ging over het lawaai. Ook bij Toverland zelf meldden zich ontevreden buren. De klachten werden dinsdag besproken in de gemeenteraad. Wethouder Thijs Kuipers benadrukte dat de professionele vuurwerkshow voldoet aan de eisen die de overheid stelt.

Toverland gebruikt al grotendeels geluidsarm vuurwerk, aangevuld met een paar knallen. Volgens een woordvoerster van het Limburgse attractiepark zijn die knallen nodig "om de show voldoende cachet te geven". Naar aanleiding van de klachten heeft men geluidsmetingen laten doen. De resultaten daarvan zijn nog niet gepubliceerd.

Goede buur
Toverland wil naar eigen zeggen met de buurtbewoners in gesprek blijven. "We vinden het vervelend als mensen last van ons hebben. We willen een goede buur zijn." Het annuleren van vuurwerkvoorstellingen is voor het park echter onbespreekbaar. "De vuurwerkshows zijn en blijven echter een belangrijk onderdeel van de Halloween Nights." Ze komen in 2022 terug.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be