Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort opent vernieuwd gebied in samenwerking met Vogelbescherming

20-02-2022, 19.57 uur

Bezoekers van DierenPark Amersfoort kunnen vanaf dit weekend een vernieuwd gebied ontdekken. In themadeel het Woud, dat in het teken staat van de Nederlandse natuur, is nu de Kwetterterp te vinden. Het concept, gerealiseerd in samenwerking met de Vogelscherming, draait om Nederlandse vogels.

DierenPark Amersfoort spreekt over "een interactief, educatief gebied", waar kinderen spelenderwijs kunnen leren over de vogels in hun eigen land. Ze betreden onder meer het huis van de Woudwachter. "Zo kom je erachter welke vogel welk geluid maakt, pluis je een uilenbal uit en bekijk je het nest van een houtduif en van een zwaluw van wel heel dichtbij", vertelt een woordvoerster.

Er zijn vijftig vogelhuisjes opgehangen. In het Woud waren al dassen, wolven en eikelmuizen te vinden. "Maar als je extra goed speurt, kun je ook eekhoorns, konijnen en ijsvogels spotten in ons park." Er is ook een ondergrondse burcht.

Betaalattractie
De locatie van de Kwetterterp werd eerder gebruikt voor de wachtrij van betaalattractie De Ooievaart. Die rollglider, in gebruik genomen in 2019, werd al twee jaar na de opening verwijderd. Volgens het park was de capaciteit niet hoog genoeg.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be