Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Mogelijk vlinders ontsnapt in Diergaarde Blijdorp door stormschade

03-02-2022, 17.09 uurBeeld: Blijdorper Bende

Diergaarde Blijdorp heeft last gehad van storm Corrie, die maandag over ons land trok. Door de harde rukwinden ontstond er schade aan het dak van het overdekte vlinderparadijs Amazonica. De vlinders in het gebouw konden daardoor naar buiten vliegen.

Eén van de luchtkussens op het dak is tijdens de storm gesneuveld, vertelt een woordvoerster van de Rotterdamse dierentuin aan Looopings. "Dit is in het verleden ook wel voorgekomen, maar nu waren de binnen- en de buitenlaag gescheurd", legt ze uit. Er ontstond een directe verbinding met de buitenwereld.

Het gebouw werd gesloten voor publiek. De opening is zo snel mogelijk gerepareerd met behulp van zeil. Blijdorp weet niet zeker hoeveel vlinders verdwenen zijn. "De verwachting is dat er nauwelijks vlinders zullen zijn ontsnapt", zegt de voorlichtster.

Kou
Vanwege de lockdown fladderden er in Amazonica sowieso al minder vlinders rond dan gewoonlijk. "Vlinders houden bovendien niet van wind en kou. De kans is dus groot dat de aanwezige vlinders uit de buurt van het open deel zijn gebleven."

Blijdorp was vijfenhalve week gesloten vanwege de coronamaatregelen. Vorige week woensdag vond de heropening plaats.

Schildpadden
Amazonica is een koepelvormig gebouw van circa 2500 vierkante meter, waar het tropisch warm is. Er zijn Zuid-Amerikaanse vlinders te vinden, maar ook schildpadden, anaconda's, zoetwaterroggen en piranha's. Er wordt nagedacht over een langetermijnoplossing voor het fragiele dak.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be