Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Oud achtbaankarretje Europa-Park krijgt nieuwe plek op busstation

02-02-2022, 17.24 uur

Een oud karretje van een achtbaan in Europa-Park heeft een opvallende nieuwe plek gekregen. Het voertuig staat sinds kort op het dak van een busstation in de Duitse plaats Ringsheim, op ongeveer 5 kilometer van het pretpark. Er werd een speciale rail voor gebouwd.

Daarbij staat ook het logo van Europa-Park. Het gaat om een karretje van de overdekte achtbaan Eurosat, dat voor het laatst gebruikt werd in 2017. Sinds 2018 staan er nieuwe treinen op de baan. Nu wordt een origineel bakje gebruikt als decoratie.

Bezoekers die per trein naar Europa-Park reizen, arriveren in Ringsheim. Vanuit daar kunnen ze een bus nemen naar hun eindbestemming. Het treinstation werd in december al officieel vernoemd naar het attractiepark, in de hoop een nieuwe treinverbinding onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be