Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stuurt bezoekers weg vanwege drukte, maar verkoopt nog wel tickets

30-01-2022, 13.44 uurBeeld: @maxschollen

De Efteling is behoorlijk in trek in het eerste weekend na de coronasluiting. Via social media vraagt het attractiepark om vandaag niet meer langs te komen vanwege de grote drukte. "Oproep: kom vandaag niet meer naar de Efteling", valt te lezen in een bericht op de officiële Facebook-groep van het park.

"Het mooie weer zorgt er dit eerste weekend na de lockdown voor dat veel gasten ons weten te vinden", luidt de mededeling van de Efteling. "Daarom vragen we je vriendelijk om je bezoek uit te stellen en een andere dag te plannen voor je bezoek."

Inmiddels is duidelijk dat er volgens de Efteling geen parkeerplekken meer beschikbaar zijn. Wie nog aan komt rijden, wordt direct weggestuurd door aanwezige medewerkers. Daar wordt echter geen melding van gemaakt op social media of de Efteling-site. Grote delen van de parkeerplaats kunnen momenteel niet gebruikt worden vanwege allerhande werkzaamheden.

Abonnementhouders
Ondertussen verkoopt de Efteling nog gewoon toegangsbewijzen én parkeerkaarten voor vandaag. Online zijn entreetickets verkrijgbaar voor 41 euro per stuk, geldig op zondag 30 januari.

Dagbezoekers moeten bij het bestellen van entreebewijzen een tijdslot voor aankomst selecteren, om opstoppingen en lange wachtrijen bij de ingang te voorkomen. Toch werd het daar vanochtend opvallend druk. Ook bij de attracties, toiletten en horecalocaties staan lange rijen. Abonnementhouders hoeven hun bezoek op dit moment niet vooraf te reserveren.

Afstand houden
Door de coronamaatregelen draaien de attracties niet op de volledige capaciteit. In karretjes en bootjes moet men anderhalve meter afstand houden, waardoor veel zitplaatsen niet gebruikt kunnen worden. Het maximale bezoekersaantal van de Efteling ligt dan ook een stuk lager dan gewoonlijk.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be