Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds Amsterdam

Taakstraf geëist tegen Lil' Kleine vanwege mishandeling: wat doet Madame Tussauds?

29-01-2022, 12.27 uur

Mag rapper Lil' Kleine blijven staan in Madame Tussauds Amsterdam? Daarover is nog geen definitieve beslissing genomen, vertelt een woordvoerster van de wassenbeeldenattractie aan Looopings. De artiest wordt beschuldigd van mishandeling.

Hij zou in december 2019 een man mishandeld hebben in een nachtclub op het Amsterdamse Rembrandtplein. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vrijdag een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

Zanger Marco Borsato, die onlangs in opspraak kwam vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag, is sinds kort geen onderdeel meer van Madame Tussauds. Mogelijk wacht het wassen beeld van Lil' Kleine hetzelfde lot. Volgens een voorlichtster wordt daar de komende weken over nagedacht. "We gaan dit peilen bij onze bezoekers, zoals we dit altijd doen als we open zijn."

Aangifte
Eerder liet de woordvoerster weten dat beelden altijd worden weggehaald als er aangifte tegen een persoon is gedaan. "Wij kiezen er dan voor om het beeld voorlopig te verwijderen", gaf ze aan. Toen bleek dat er al lang geleden aangifte tegen Lil' Kleine is gedaan én dat hij zich al eerder schuldig heeft gemaakt aan mishandeling, openlijk geweld en winkeldiefstallen, moest de voorlichtster haar woorden terugnemen. Daarop gaf ze aan eerst het onderzoek te willen afwachten.

Uit dat onderzoek is nu gebleken dat de rapper het slachtoffer meerdere malen heeft getrapt. De officier van justitie acht de mishandeling daarom bewezen. Bij het bekijken van camerabeelden gaf de rechter aan inderdaad trappende bewegingen te zien.

Positief nieuws
Madame Tussauds gaat niet inhoudelijk in op die nieuwe berichten. Inmiddels wil de woordvoerster geen verdere toelichting meer geven. "Wij zetten een punt achter dit onderwerp in de media en richten ons op positief nieuws."

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak. Vooralsnog staat Lil' Kleine, die in het dagelijks leven Jorik Scholten heet, nog gewoon in Madame Tussauds. De 27-jarige artiest is bekend van nummers als Drank & Drugs, Stripclub, Loterij en Krantenwijk.

Meer Madame Tussauds Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be