Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Podcast: hoe ziet de toekomst van Avonturenpark Hellendoorn eruit?

30-01-2022, 15.58 uur

Wat zijn de groeimogelijkheden van Avonturenpark Hellendoorn? Daarover praat marketingdirecteur René Peul in een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast. Hij filosofeert onder meer over een winteropenstelling en het toevoegen van verblijfsaccommodaties. Hoewel daar nog geen concrete plannen voor zijn, zouden dergelijke activiteiten volgens Peul wel bij het Overijsselse pretpark kunnen passen.

De marketingman houdt zich niet alleen bezig met de reclamecampagnes: hij bemoeit zich met alle creatieve processen binnen het park. Zo bedenkt hij concepten voor nieuwe attracties en schrijft hij scripts voor shows. In de podcast legt Peul uit hoe dat zo gegroeid is.

Volgens Peul heeft Avonturenpark Hellendoorn in 2021 uitstekend gedraaid, ondanks de coronamaatregelen. Hij spreekt over de beste zomervakantie aller tijden. In het volledige seizoen lag het bezoekersaantal slechts 23 procent onder dat van topjaar 2019. Mede daardoor was er budget voor een nieuwe spinning coaster, die komend voorjaar opengaat.

Matchen
De laatste tijd probeert het Avonturenpark te focussen op het creëren van coherente themagebieden. Dat is bij bestaande attracties makkelijker gezegd dan gedaan, geeft de directeur toe. Zie bijvoorbeeld maar eens een dinomonorail, een olifantenmolen en een achtbaan met een Frans rioolthema met elkaar te matchen.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Podimo, Stitcher, Overcast, Podcast Addict, Castro, Podtail en TuneIn.
Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be