Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Laatste kameel van Artis overleden

28-01-2022, 09.23 uur

Artis heeft afscheid genomen van de laatste kameel. De 30-jarige Lesther ging de voorbije weken steeds verder achteruit. Verzorgers van het Amsterdamse dierenpark besloten haar daarom in te laten slapen.

Lesthers laatste soortgenoot overleed in mei 2021. Sindsdien zocht ze aansluiting bij de Watoessirunderen, die haar accepteerden als lid van de kudde. Dankzij medicatie bleef de gezondheid van het hoogbejaarde dier lange tijd stabiel. De afgelopen weken ging het echter steeds slechter met de kameel.

Verzorgers en dierenartsen waren erg op Lesther gesteld. Ze stonden dan ook voor een moeilijke keuze. "Kunnen we het dierenwelzijn nog waarborgen of legt dit het af tegen het fysieke ongemak?", valt te lezen in een persbericht. "Omdat ze ondanks de behandeling nu toch achteruit ging, is besloten haar te laten inslapen om verder lijden te voorkomen."

Ezels
Op het beroemde Kamelenveld net na de hoofdentree zijn nu alleen nog andere hoefdieren te vinden, zoals ezels en de genoemde Watoessirunderen. Of Artis in de toekomst nieuwe kamelen krijgt, is nog niet bekend.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be