Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: dit is de komende maanden de ingang van de Efteling

01-02-2022, 17.43 uur

De ingang van de Efteling wordt tijdelijk verplaatst. Bezoekers komen het attractiepark de komende maanden niet binnen via het bekende entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen, maar via een overkapping ernaast. Vanaf de parkeerplaats is met bouwhekken een nieuwe wandelroute aangelegd richting het Dwarrelplein, links van de hoofdentree.

Daar staat een stalen constructie met een overkapping, dranghekken, bouwschuttingen en klapborden. Vandaag was de nieuwe toegangscontrole voor het eerst in gebruik. Het Huis van de Vijf Zintuigen kan de komende periode niet gebruikt worden vanwege het opknappen van de enorme rieten kap. Op verschillende plekken verschenen al steigers.

Naar verwachting gaan de werkzaamheden tot eind april 2022 duren. "De exacte einddatum is afhankelijk van de voortgang van het onderhoud", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. De toiletten in het gebouw en de Gastenservice blijven in de tussentijd bereikbaar via een speciale overdekte sluis aan de zijkant.

Bouwput
Ook de rest van het entreegebied is veranderd in een bouwput. De Efteling gaat op het Dwarrelplein een hotelcomplex neerzetten met zeven verdiepingen en 143 kamers; een investering van 50 miljoen euro. Het hotel moet in 2024 af zijn. Op meerdere plekken vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. Grote gedeeltes van de parkeerplaats zijn afgesloten. Verder werd een deel van de Pardoes Promenade met de grond gelijk gemaakt.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be