Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland weer open: zo staat het met de verbouwing van waterbaan Expedition Zork

31-01-2022, 08.24 uur

Bezoekers van Toverland kunnen de werkzaamheden bij waterbaan Expedition Zork nu met eigen ogen bekijken. Na een sluiting van zes weken is het Limburgse pretpark weer open voor publiek. In de tussentijd is Toverland begonnen met het renoveren van de boomstamattractie uit 2004.

Begin deze maand kwamen al enkele foto's naar buiten van het buitengebied. Daar is inmiddels de volledige bestrating verwijderd. Er wordt gewerkt aan de fundering van een houten chalet dat tegen de loods van themadeel Wunderwald komt te staan. Ook zijn er zandhopen en sleuven zichtbaar, voor het opnieuw aanleggen van de infrastructuur.

In de Wunderwald-hal zelf werden verschillende delen van de 125 meter lange vaargeul verwijderd voor onderhoud. De waterbak staat droog. Op de plek van de voormalige wachtrij bleef alleen nog een zandbed over. Een gedeelte voor de ingang van Expedition Zork is afgesloten met bouwhekken. Daar worden houten palen, stenen, slangen en andere bouwmaterialen opgeslagen.

Booster Bike
Vanuit lanceerachtbaan Booster Bike en klimparcours Kletterparcours is het bouwterrein goed zichtbaar. Toverland heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Expedition Zork heropent. In de tussentijd is spinning coaster Dwervelwind toegankelijk, ter compensatie. Die buitenachtbaan blijft 's winters normaal gesproken dicht.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be