Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling opent Wereld van Sindbad zonder nieuwe attractie Archipel

27-01-2022, 03.21 uur

De Efteling heeft het nieuwe themadeel Wereld van Sindbad woensdagochtend officieel geopend, maar één van de attracties is voorlopig niet toegankelijk. Het oosterse gebied bestaat uit bootjesmolen Sirocco, waterspeelplaats Archipel en de bestaande achtbaan Vogel Rok. Archipel blijft nog even dicht.

Als reden geeft de Efteling "het winterse weer". Op dit moment is echter niet duidelijk bij welke weersomstandigheden de waterspeelplaats wel open kan. Woensdagmiddag werd het 5 graden in Kaatsheuvel. Van sneeuw, regen of gladheid was geen sprake.

Tot nu toe heeft de Efteling altijd volgehouden dat Archipel in principe ook in het winterseizoen toegankelijk zal zijn. Op de Efteling-site valt te lezen dat de nieuwe attractie "binnenkort" opengaat. Een exact moment wordt niet genoemd.

Panorama
De Wereld van Sindbad werd ontworpen door Sander de Bruijn. Archipel is vormgegeven als een vissersdorpje met veel waterelementen. Bij een tweede bouwfase, als ook het aangrenzende restaurant Panorama aan de beurt komt, wordt de waterspeeltuin nog een stuk groter. Komend voorjaar voegt de Efteling alvast meer beplanting toe.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be