Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Gigantische antenne in Europa-Park moet wijken voor nieuwe achtbaan

26-01-2022, 22.52 uur

Europa-Park neemt afscheid van een iconisch object. De immense paraboolantenne tussen het Griekse en het Russische themagebied wordt deze winter gesloopt. Op die plek komt een Kroatisch themadeel met een nieuwe achtbaan te liggen. De uitbreiding moet in 2023 af zijn.

De antenne, met een doorsnede van 45 meter, weegt maar liefst vijftig ton. Het attractiepark kocht het gevaarte destijds voor 6 miljoen Duitse mark (zo'n 3,1 miljoen euro) van de Bundesnachrichtendienst, een Duitse geheime dienst.

De afgelopen jaren diende het opvallende object als een decorstuk voor de tv-show Immer wieder Sonntags, die wordt uitgezonden vanuit Europa-Park. Twee omliggende attracties moeten ook het veld ruimen: ballonnenmolen Flug des Ikarus en 360 graden-bioscoop Traumzeit-Dome.

Lancering
Over het nieuwe themagebied Kroatië heeft Europa-Park zelf nog bijna niets bekendgemaakt. Dankzij correspondentie over het bestemmingsplan weten we dat het park een achtbaan van het type bigdipper wil neerzetten, vergelijkbaar met Lost Gravity in Walibi Holland. De versie in Europa-Park krijgt echter een lancering in plaats van een klassieke kettinglift.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be