Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Toch weer technische problemen bij Efteling-schommelschip Halve Maen

26-01-2022, 20.37 uur

De Efteling is vanaf vandaag eindelijk weer open, maar nog niet alle attracties zijn operationeel. Door een technisch probleem staat schommelschip Halve Maen wederom stil. Eind 2021 was de attractie uit 1982 ook al zes weken dicht in verband met een technisch mankement.

De complicaties leken halverwege december opgelost te zijn. "Maar bij het opstarten van de attractie is toch weer een storing aan het licht gekomen", bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Hij kan niet zeggen of het om hetzelfde probleem gaat als voorheen.

Het is afwachten wanneer de Halve Maen weer open kan. De verwachting is dat het defect dit keer sneller is verholpen dan bij de vorige sluiting. "Maar dat is afhankelijk van een externe partij", legt de voorlichter uit. Het enorme schip werd destijds gebouwd door de firma Intamin uit Liechtenstein.

Waterachtbaan
Naast de Halve Maen zijn ook waterachtbaan De Vliegende Hollander en wildwaterbaan Piraña momenteel buiten gebruik, voor het jaarlijkse winteronderhoud. Beide attracties moeten eind maart weer opengaan. Verder wordt paardenshow Raveleijn de komende maanden niet opgevoerd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be