Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling renoveert historische Prinsenpoort in het Sprookjesbos

26-01-2022, 21.12 uur

De Efteling renoveert één van de oudste onderdelen van het Sprookjesbos. Op dit moment staat de Prinsenpoort in de steigers. Dat is de poort die al sinds 1952 - het openingsjaar van het Sprookjesbos - de uitgang vormt van het Herautenplein.

De uit bakstenen en dakpannen opgetrokken poort, ontworpen door Anton Pieck, bevindt zich aan de oostzijde van het plein. Daarnaast liggen de uitbeeldingen van De Kikkerkoning en De Magische Klok. De naam verwijst naar de zes versteende prinsen uit het laatstgenoemde sprookje.

Het dak wordt momenteel vervangen. Vanwege de werkzaamheden moest de looproute in het Sprookjesbos aangepast worden. "Doorgang vanaf het Herautenplein belemmerd", valt te lezen op verschillende klapborden.

Indische Waterlelies
Het sprookje van De Indische Waterlelies is tijdelijk niet toegankelijk vanaf het Herautenplein. Bezoekers worden vanaf Hans en Grietje direct naar het Openluchttheater gestuurd. Ze slaan het plein met onder meer Ezeltje Strek Je, Sneeuwwitje, De Zes Zwanen en Assepoester dan over.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be