Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling houdt vast aan thema Spookslot: vervangende attractie heeft werktitel Danse Macabre

28-01-2022, 22.30 uur

Efteling-fans hoeven niet te vrezen dat álle elementen van het Spookslot verloren zullen gaan. De nieuwe attractie die het spookkasteel zal vervangen, krijgt een vergelijkbaar thema én dezelfde legendarische muziek. Dat kan Looopings als eerste melden na gesprekken met ingewijden. De werknaam van het project luidt Danse Macabre.

De Efteling kiest wederom voor een griezelige uitstraling, waarbij de bekende soundtrack van het Spookslot een zeer belangrijke rol gaat spelen. De spookvoorstelling wordt al sinds de opening in 1978 opgeluisterd door de beroemde Danse Macabre van de Franse componist Camille Saint-Saëns.

In de Efteling speelt momenteel een uitvoering van het Philharmonia Orchestra uit Londen, in 1980 opgenomen in The Kingsway Hall. Verder komt de iconische melodie voor in alle beschikbare versies van watershow Aquanura: De Eerste Efteling Symfonie (2012), Tiësto-Aquanura (2014) en Aquanura met een Zachte G (2020).

DMC
Danse Macabre is de voorlopige titel van de attractie die het Spookslot gaat vervangen. Intern wordt dan ook gesproken over DMC: project Danse Macabre. Of de nieuwe attractie ook daadwerkelijk zo gaat heten, is nog even afwachten.

De Efteling heeft zelf alleen nog aangekondigd dat het Spookslot plaats moet maken voor iets nieuws. Dat zorgde direct voor woedende en teleurgestelde reacties van Efteling-liefhebbers, die breed werden uitgemeten in de regionale en landelijke media. Een petitie tegen de beslissing is in korte tijd duizenden keren getekend.

Commotie
Ondanks de commotie kiest de Efteling ervoor om de kaken stijf op elkaar te houden over het Danse Macabre-project. Een woordvoerder laat aan Looopings weten dat er pas op een later moment meer informatie naar buiten gebracht wordt over de vervanger van het Spookslot. "We vragen iedereen om nog even geduld te hebben."

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be