Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: entreegebied Efteling vol bouwhekken en schuttingen

27-01-2022, 12.07 uur

Het entreegebied van de Efteling verandert in een grote bouwput. Bezoekers van het attractiepark worden de komende maanden op veel plekken geconfronteerd met bouwhekken en bouwschuttingen. Op meerdere locaties vinden ingrijpende werkzaamheden plaats. Daardoor wandelen Efteling-bezoekers nu vanaf het parkeerterrein tot aan Symbolica tussen de schuttingen.

Het linkerdeel van de hoofdparkeerplaats is ingericht als een bouwterrein voor een nieuw hotel, dat in 2024 af moet zijn. De enorme bouwplaats, met bouwketen, containers, buizen en puinhopen, is vooral goed zichtbaar tijdens een ritje met de Stoomtrein. Passagiers rijden de komende tijd langs ijzeren hekken met prikkeldraad: niet echt een sprookjesachtige aanblik.

Op de rechterkant van het parkeerterrein wordt eveneens gewerkt. Daar is een gedeelte afgesloten in verband met ondergrondse werkzaamheden voor een sprinklerkelder. Een rij met laadpalen voor elektrische auto's zal binnenkort tijdelijk niet bereikbaar zijn. Het plein voor het Efteling Theater is eveneens niet begaanbaar. Ook daar moest de bestrating verwijderd worden in verband met ondergrondse bouwwerkzaamheden.

Tijdelijke overkapping
De bouwhekken lopen door op het pleintje voor entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen en het Dwarrelplein. Links van de ingang wordt een tijdelijke overkapping gerealiseerd, die de in- en uitgang van het park zal vormen tijdens het opknappen van de entree. Een toiletgebouw is al weggehaald om plaats te maken voor de toegangscontrole.

Een uitgiftepunt voor wandelwagens en scootmobielen is nog wel blijven staan. Daar bevinden zich ook een garderobe, de hondenkennel en de Souvenir Express. De kennel is tot en met vrijdag 4 februari gesloten. Binnenkort komt er ter vervanging een nieuw faciliteitengebouw op de parkeerplaats. Daar is al een vergunning voor aangevraagd. La Place-restaurant De Vrolijke Noot sluit in april, zo valt te lezen op de parkplattegrond.

Sprookjesbos
Ook de Pardoes Promenade staat momenteel vol met bouwhekken. Een groot deel van de laan is geasfalteerd, zodat de route gebruikt kan worden door bouwverkeer. Sierlijke lantaarns zijn tijdelijk vervangen door prikkabel. De zij-ingang van het Sprookjesbos werd verwijderd. Bezoekers kunnen het bos op dit moment niet betreden of verlaten tussen Pinokkio en De Rode Schoentjes.

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook activiteiten zichtbaar op het tweede gedeelte van de Pardoes Promenade. Boven twee grote waterbakken werden tenten neergezet. De schuttingen lopen tot het plein voor Symbolica, bij pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be