Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling publiceert soundtrack van Wereld van Sindbad op Spotify

26-01-2022, 15.59 uur

Efteling-fans kunnen vanaf vandaag overal luisteren naar de muziek van themagebied Wereld van Sindbad. Het attractiepark heeft de soundtrack van het nieuwe themadeel gepubliceerd op streamingplatforms als Spotify. Het gaat om zeven verschillende nummers van in totaal ruim 26 minuten.

Voor de attracties Sirocco en Archipel werd nieuwe muziek gecomponeerd door Efteling-huiscomponist René Merkelbach. Sirocco is de bootjesmolen die Monsieur Cannibale vervangt. Waterspeelplaats Archipel werd gebouwd op de oude plek van het Avonturen Doolhof. Vandaag vond de opening plaats.

Verder staat ook de rit- en wachtrijmuziek van achtbaan Vogel Rok op het digitale album. Die nummers zijn in 1998 gecomponeerd door Ruud Bos. Het is voor het eerst dat de wachtrijsoundtrack van Vogel Rok digitaal wordt uitgebracht. De track van bijna elf minuten heet nu 'Op zoek naar Weelde en Geluk'.

Max & Moritz
Dat de Efteling de melodieën van nieuwe attracties direct uitbrengt, is vrij ongebruikelijk. De muziek van recente toevoegingen als De Zes Zwanen (2019), Fabula (2019), Max & Moritz (2020) en Nest (2021) ontbreekt bijvoorbeeld nog steeds op Spotify en andere streamingdiensten.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be