Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fårup Sommerland

Video: Deens pretpark deelt eerste onride-beelden van nieuwe mega-achtbaan

26-01-2022, 21.31 uur

De spectaculaire nieuwe achtbaan Fønix in Denemarken wordt getest. Dat is te zien op onride-beelden die attractiepark Fårup Sommerland vandaag heeft gedeeld. Het pretpark opent de 40 meter hoge rollercoaster op zaterdag 9 april voor het grote publiek.

Fønix werd ontworpen en gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma. De baan is 905 meter lang. Treinen halen een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Bijzonder is dat passagiers niet alleen drie keer over de kop gaan, maar ook veertien keer gewichtsloos zijn.

In Fårup Sommerland stonden al zeven verschillende achtbanen. De nieuwe coaster breekt in Denemarken zowel het snelheidsrecord als het hoogterecord. Tot nu toe was de hoogste achtbaan van het land de 31 meter hoge mega coaster Piraten in Djurs Sommerland.

Meer Fårup Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be