Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Politieke partij noemt binnenhalen van nieuw Plopsa-pretpark als doel in verkiezingsprogramma

25-01-2022, 20.15 uur

Een politieke partij in Den Haag zet zich in voor de komst van een nieuw Plopsa-pretpark. De Vlaamse Plopsa Group heeft al jaren de wens om in Nederland een zwemparadijs met een overdekt attractiepark te bouwen. Als het aan de regionale partij Groep de Mos/Hart voor Den Haag ligt, komt de nieuwe Plopsa-trekpleister in de Hofstad te liggen.

Dat valt te lezen in het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij, voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Die vinden plaats op woensdag 16 maart. Lijsttrekker Richard de Mos was als wethouder al eerder betrokken bij een plan om Plopsa naar Den Haag te halen. Door een corruptieonderzoek in 2019 liep dat uiteindelijk op niets uit.

De Mos hoopte dat de gemeente in gesprek zou blijven met Plopsa over het plan, maar dat is volgens hem niet gebeurd. "Navraag leert dat er niet is gebeld met de Vlaamse attractiegigant en dat de contacten vanuit de gemeente zijn verwaterd", zo valt te lezen in het verkiezingsprogramma.

Gemiste kans
"Een gemiste kans, want Plopsa zoekt nog naar een locatie in Nederland voor zowel een waterpark als een indoor park met andere attracties." Als Groep de Mos/Hart voor Den Haag het voor het zeggen krijgt, gaat men proberen om alsnog met Plopsa in zee te gaan.

"Dat is niet alleen goed voor het toerisme en de werkgelegenheid, maar ook voor het oplossen van het tekort aan zwemwater. Plopsa was namelijk bereid een vijftigmeterbad toe te voegen aan het waterpark. Plopperdeplop met een team aan acquisiteurs naar Vlaanderen dus."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be