Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris ontwikkelt thematuinen met kunstwerken voor dertigjarig jubileum

25-01-2022, 21.09 uur

Bezoekers van Disneyland Paris kunnen zich binnenkort vergapen aan nieuwe thematuinen. Aan de voet van het kasteel van Doornroosje, in het Disneyland Park, komen speciale tuinen met abstracte kunstwerken geïnspireerd op Disney-karakters. De toevoeging wordt Jardins Féériques genoemd. De Engelse benaming luidt Gardens of Wonder.

Disney ontwikkelt tien verschillende tuinen ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum. Die moeten zorgen voor "een betoverende promenade". Elke tuin heeft een eigen thema, waar Disney- en Pixar-personages aan zijn gekoppeld. Zo bestaat de Aziatische tuin uit sculpturen van Baymax (Big Hero 6), Mushu (Mulan) en Sisu (Raya and the Last Dragon).

"Het is de dertigste verjaardag, dus er zullen dertig figuren zijn, waaronder zes verschillende prinsessen", vertelt artistiek manager Yves Ollier in een YouTube-video met beelden van achter de schermen. Hij wil dat de uitgebeelde figuren "niet vanzelfsprekend zijn".

Spelletje
"Als we ze gestileerd zien, vertellen ze een ander verhaal. Het zal moeite kosten om de figuren te herkennen. Het is ook een soort spelletje." Verder wordt momenteel geëxperimenteerd met planten die licht kunnen geven in het donker. "Een klein magisch effect", zegt projectleider Manon Hazebroucq.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be