Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Petitie tegen sloop Spookslot in de Efteling: ruim vierduizend handtekeningen

25-01-2022, 12.43 uur

Een online petitie tegen de sloop van het Spookslot in de Efteling is in een dag tijd duizenden keren getekend. Het Kaatsheuvelse attractiepark maakte gisteren bekend dat het Spookslot na 44 jaar het veld moet ruimen. Efteling-fan Noah Marissen kan dat moeilijk verkroppen. Hij besloot een petitie te starten, in de hoop de Efteling op andere gedachten te brengen.

"Zo'n mooi gebouw heeft onderhoud nodig, maar geen einde!", schrijft de initiator. Marissen blijkt veel medestanders te hebben. In korte tijd wist hij meer dan vierduizend handtekeningen te verzamelen. De reacties eronder hebben allemaal dezelfde strekking: het Spookslot is een legendarische attractie die niet verloren mag gaan.

Het ligt voor de hand dat de Efteling niets met de digitale petitie gaat doen. Toen algemeen directeur Fons Jurgens in een eerder interview gevraagd werd of de plannen nog gewijzigd kunnen worden, liet hij weten: "Dit is nu betaald. De nieuwe attractie komt er." De Efteling steekt 25 miljoen euro in de vervanging van het Spookslot.

Passend afscheid
Een woordvoerder laat aan Looopings weten dat de Efteling inmiddels kennis heeft genomen van de petitie. "We vinden het fijn dat fans zo betrokken zijn bij de toekomst van de Efteling", laat hij weten. "We kunnen hen beloven dat er echt iets moois voor terugkomt en dat we gaan kijken naar een passend afscheid voor deze iconische attractie."

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be