Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Prater

Grootste mobiele achtbaan ter wereld komt naar Oostenrijks pretpark

25-01-2022, 10.23 uurBeeld: @theredcoasterchannel

Het Oostenrijkse pretpark Prater haalt de grootste transportabele rollercoaster ter wereld in huis. De gigantische kermisachtbaan Olympia Looping staat dit jaar in het attractiepark in Wenen. Normaal gesproken reist de iconische attractie op de Duitse kermis.

Van half november tot begin januari stond de Olympia Looping nog in Londen voor winterkermis Hyde Park Winter Wonderland, onder de naam München Looping. Nu zijn de transporten aangekomen in Prater. Het park is gratis toegankelijk. Voor de attracties moet afzonderlijk betaald worden.

In 2016 en 2018 was de achtbaan met vijf loopings ook al enkele maanden te gast in Prater, tot en met de zomervakantie. Daarna verhuisde de attractie steeds naar München voor het Oktoberfest. De afgelopen twee jaar ging het populaire Duitse volksfeest niet door vanwege corona. Dit jaar moet het evenement op zaterdag 17 september van start gaan.

Meer Prater
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be