Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope

Frans pretpark opent tornadosimulator van 21 miljoen euro: grootste led-scherm ter wereld

03-07-2022, 11.34 uurBeeld: Coastertube

Het futuristische Franse pretpark Futuroscope heeft dit weekend een grote nieuwe attractie geopend. In Chasseurs de Tornades komen bezoekers midden in een tornado terecht. Ze zitten op een bewegend plateau, omringd door een 360 graden-scherm. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende speciale effecten.

Volgens het attractiepark gaat het om het grootste led-scherm ter wereld, met een oppervlakte van 420 vierkante meter en een diameter van 17 meter. De film wordt gecombineerd met een fysiek decor in de vorm van een rijdende auto. Het hydraulische platform van de Canadees-Amerikaanse fabrikant Dynamic Attractions, met 120 zitplaatsen, kantelt en draait met een topsnelheid van 30 kilometer per uur.

Futuroscope investeerde 21 miljoen euro in de toevoeging. Het attractietype wordt motion theater genoemd. Volgens het achtergrondverhaal werken een onderzoeker en een tornadojager aan een apparaat dat tornado's kan uitschakelen. Als een tornado het pretpark dreigt te verwoesten, krijgen de hoofdrolspelers de kans om hun uitvinding te testen.



Meer Futuroscope
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be