Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope Xperiences

Frans pretpark Futuroscope wil overdekt waterparadijs: nieuwe ontwerpen

22-01-2022, 20.25 uur

Het Franse pretpark Futuroscope wil binnen enkele jaren een gigantisch overdekt waterparadijs openen. Nieuwe ontwerpen en bouwplannen tonen hoe de uitbreiding eruit moet komen te zien. Op tekeningen is een enorm complex zichtbaar met sierlijke vormen, veel glas en een groot aantal waterglijbanen.

Het zwembad krijgt de naam Aquascope. In 2024 moet de opening plaatsvinden. De ontwerpen zijn afkomstig uit milieustudies waarin de impact voor de omgeving uiteen wordt gezet. Er is ook een concept met een lazy river. Een andere afbeelding toont een zwembad omringd door een gebogen videoscherm.

Het project kwam in 2020 al in het nieuws. Toen presenteerde Futuroscope ambitieuze toekomstplannen voor het komende decennium. Het nieuwe waterpark moet onderdeel worden van een resort met een themahotel en een vakantiepark. Blijven slapen in het hotel - Station Cosmos - kan vanaf komend voorjaar. Het vakantiepark staat voor 2023 op de planning.

Walibi
In totaal gaat het om een investering van enkele honderden miljoenen euro's. Het Franse park had al een eigen hotel zonder bijpassend thema. Dat heet simpelweg Hôtel du Futuroscope. Futuroscope is onderdeel van Compagnie des Alpes, de parkengroep die we kennen van bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium, Bellewaerde Park en Parc Astérix.Meer Futuroscope Xperiences
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be