Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope

Futuroscope opent Space Loop: het eerste achtbaanrestaurant van Frankrijk

31-05-2022, 21.41 uur

Bezoekers van het Franse pretpark Futuroscope kunnen nu lunchen en dineren in een heus achtbaanrestaurant. Het futuristische attractiepark opende onlangs Space Loop, waar de gerechten en drankjes via een achtbaanrail naar de tafels worden gebracht. Het concept, dat we al kennen van parken in Duitsland, Engeland en Oostenrijk, is voor het eerst beschikbaar in Frankrijk.

Space Loop, vormgegeven als een observatiekoepel in een ruimtestation, hoort bij het nieuwe ruimtehotel Station Cosmos. Hotelgasten kunnen er 's ochtends terecht voor een ontbijt. 's Middags en 's avonds is het etablissement ook toegankelijk voor parkgasten. Station Cosmos ligt net buiten de ingang van Futuroscope.

Het plaatsen van een bestelling kan met behulp van een pasje en een touchscreen. Na de bereiding stoppen medewerkers de hapjes en drankjes in luchtdichte bakken. Twee spiraalvormige liften brengen de gerechten naar de top van het restaurant. Vervolgens arriveren ze via scherpe bochten en andere elementen, waaronder een looping, aan tafel. Alleen alcoholische dranken worden gebracht door medewerkers.

Entertainment
Het 208 zitplaatsen tellende themarestaurant is "een attractie op zich", laat Futuroscope weten. "Het past in de trend om entertainment en eten met elkaar te combineren." Het menu bevat onder meer een burger, fish and chips, een poké bowl, pasta met zalm en vegetarische risotto.

Het concept is afkomstig van de Duitse firma HeineMack. In het Duitse attractiepark Europa-Park staat sinds 2011 een achtbaanrestaurant onder de naam FoodLoop. Alton Towers in Engeland en Prater in Oostenrijk openden een vergelijkbaar restaurant in 2016. Ook op andere plekken in Europa, buiten pretparken, zijn enkele vestigingen te vinden.Meer Futuroscope
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be