Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Adventure Valley Durbuy

Belgisch avonturenpark heeft plannen voor alpine coaster

22-01-2022, 18.15 uur

Adventure Valley Durbuy, gelegen in de Belgische Ardennen, wil een bijzondere attractie neerzetten. Het avonturenpark werkt aan plannen voor een 825 meter lange alpine coaster van de Duitse fabrikant Wiegand. Dat is geen klassieke achtbaan, maar een rodelachtbaan met een vaste rail.

Passagiers kunnen zelf hun snelheid bepalen met behulp van een hendel in de bakjes. Vergelijkbare attracties staan onder meer in de Duits pretparken Fort Fun Abenteuerland, Steinwasen Park en Eifelpark Gondorf. In Nederland vinden we een alpine coaster bij SnowWorld in het Limburgse Landgraaf.

Het attractietype is vooral geschikt voor bergachtige gebieden met veel hoogteverschillen. In Durbuy zou de baan 8 meter boven de grond uitkomen, blijkt uit de aangevraagde bouwvergunning. De initiatiefnemers benadrukken dat van een klassieke lawaaierige achtbaan geen sprake zal zijn.

Klimbos
Adventure Valley Durbuy is eigendom van ondernemer Marc Coucke, die ook aandelen bezit van onder meer dierenpark Pairi Daiza en de SnowWorld-keten. Bezoekers kunnen gebruikmaken van bijvoorbeeld een klimbos, hindernissenparcoursen, speelgebieden, wandelroutes, een fietsparcours, kabelbanen, glijbanen, escape rooms en bowlingbanen.

In België opende in 2017 al een variant op de alpine coaster, met een alternatief remsysteem: de dubbele rodelachtbaan Dawson Duel in attractiepark Bellewaerde. Dat type wordt officieel sport coaster genoemd.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be