Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: nieuw servicegebouw op parkeerplaats om plaats te maken voor hotel

22-01-2022, 12.58 uurBeeld: Eftelist

De Efteling gaat op de huidige parkeerplaats een nieuw servicegebouw neerzetten. Daar worden verschillende faciliteiten in ondergebracht, waaronder de garderobe en de verhuur van wandelwagens, scootmobielen en rolstoelen. Even verderop komt een toiletgebouw te liggen.

Dat blijkt uit ontwerpen en bouwplannen die fansite Eftelist heeft opgevraagd bij de gemeente Loon op Zand. Op dit moment bevinden de toiletten en de genoemde faciliteiten zich nog in gebouwen op het Dwarrelplein, het plein achter entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen.

Dat gebied gaat binnenkort op de schop vanwege de komst van een groot hotelcomplex. De Efteling wil dat zelf nog niet bevestigen. Het park vroeg in november vorig jaar al een vergunning aan voor het verplaatsen van de toiletten en het plaatsen van een nieuw gebouw. Toen ontbraken de ontwerpen en de aanvullende informatie.

De Vrolijke Noot
Het nieuwe, permanente faciliteitengebouw wordt opgetrokken in de stijl die eerder gehanteerd werd bij andere bouwwerken in het entreegebied, zoals Dwarrelplein-restaurant De Vrolijke Noot en een overkapping voor frisdrankautomaten op het parkeerterrein. Op de voorgevel is plek voor Efteling-posters.

Op de parkeerplaats is de afgelopen maanden een enorm bouwterrein ingericht. Er staat ook een gigantische bouwschutting. De Efteling wil het volledige Dwarrelplein opnieuw indelen. Daarbij moeten uiteindelijk ook De Vrolijke Noot en een geldautomaat in de vorm van een kluis het veld ruimen. Onlangs werd al afscheid genomen van de Centrale Kas, gevestigd in een gebouwtje in de buurt.

Toegangscontrole
Een maand geleden lekten tekeningen uit van het Dwarrelplein-project. De Efteling wil daar niet inhoudelijk op ingaan. Ook over het nieuwe servicegebouw kan een woordvoerder nog niet veel kwijt. "We maken later meer informatie bekend", laat hij weten. Eerder bevestigde het park wel dat de toegangscontrole tijdelijk verplaatst wordt tijdens werkzaamheden bij de entree.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be