Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Bijzonder beeld: Europa-Park ontmantelt koepel van overdekte achtbaan

22-01-2022, 17.18 uur

Europa-Park is bezig met opmerkelijke werkzaamheden bij de overdekte achtbaan Eurosat - CanCan Coaster. De iconische zilverkleurige koepel rond de rollercoaster wordt momenteel deels afgebroken voor onderhoud. Daardoor is de rode baan tijdelijk zichtbaar vanaf de buitenkant.

Het Duitse attractiepark is op dit moment gesloten voor publiek. Directeur Michael Mack deelde foto's van de opknapbeurt op zijn Twitter-account. Daarop is te zien dat veel panelen al zijn weggehaald. Ze worden grondig schoongemaakt alvorens ze worden teruggeplaatst.

De klus was hard nodig: het exterieur van Eurosat oogde al een tijdje vrij vuil, met donkere vlekken op een groot deel van de panelen. Alleen de bovenkant van de geodetische koepel is al schoon. Dat stuk werd tijdelijk verwijderd tijdens de grote verbouwing van de attractie in 2018.

Moulin Rouge
Sindsdien heeft de achtbaan uit 1989, gelegen in het Franse themagebied, een Moulin Rouge-thema. Bezoekers maken een drie minuten durende vlucht over Parijs, om vervolgens te eindigen in het beroemde danstheater. De koepel werd gebaseerd op een vergelijkbaar bouwwerk in het Amerikaanse Disney-themapark Epcot.Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be