Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BommelWereld

Gemeente Groenlo ziet pretpark rond Olivier B. Bommel wel zitten

21-01-2022, 12.02 uur

BommelWereld, het overdekte pretpark rond de stripfiguren Olivier B. Bommel en Tom Poes, is een stap dichterbij gekomen. De gemeente Groenlo blijkt enthousiast over het idee van ondernemer Edwin Bomers.

Om problemen te voorkomen, is het project door de gemeente wel iets ingekrompen. Daardoor valt de ecologische verbindingszone van het Gelders Natuurnetwerk net buiten het nieuwe bestemmingsplan. In de praktijk komen er hierdoor alleen wat minder parkeerplaatsen bij BommelWereld dan eerder voorzien, vertelt wethouder Marieke Frank aan dagblad de Gelderlander. "Maar er waren al meer parkeerplaatsen ingetekend dan nodig, dus de aanpassing is minimaal."

Als alles goed gaat, kunnen bezoekers zich straks onder meer vergapen aan kasteel Bommelstein, het Knarkenmoeras en het Donkere Bomen Bos. Daarnaast verhuist ook het particuliere Toonder-museum De Bommelzolder uit Zoeterwoude naar het park, dat ten oosten van Groenlo moet verrijzen.

Klacht
Er is één klacht ingediend tegen het nieuwe bestemmingsplan door een boer die vreest voor zijn bedrijfsvoering. Uit onderzoek zou echter blijken dat BommelWereld hier geen nadelige invloed op heeft.

Als de gemeente het bestemmingsplan officieel goedkeurt, kan Bomers een bouwvergunning aanvragen. "Het zal dus nog wel even duren voordat BommelWereld er echt staat", aldus Frank.

Meer BommelWereld
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be