Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fårup Sommerland

Foto's: hoogste en snelste achtbaan van Denemarken staat overeind

19-01-2022, 16.47 uur

Het Deense pretpark Fårup Sommerland deelt indrukwekkende luchtbeelden van de nieuwste aanwinst Fønix. Na maanden bouwen staat de hoogste en snelste rollercoaster van Denemarken helemaal overeind. Achtbaanfans kunnen zich verneugen op een gevaarte van 40 meter hoog en 905 meter lang.

De topsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur. Het attractiepark koos voor een groene baan met witte ondersteuningen. Op de foto's is goed te zien dat de spectaculaire coaster midden in een bos ligt. Fønix telt drie inversies en veertien momenten met gewichtsloosheid.

De achtbaan werd ontworpen en gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. "Elke dag zie je weer nieuwe dingen op de bouwplaats", laat het park weten op social media. Beelden van testritjes zijn er nog niet. Het nieuwe seizoen van Fårup Sommerland start op zaterdag 9 april.

Meer Fårup Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be