Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Bezoekersaantal Attractiepark Slagharen 30 procent hoger in 2021

10-02-2022, 14.53 uur

Ondanks een maandenlange coronasluiting heeft Attractiepark Slagharen seizoen 2021 afgesloten met een stuk meer bezoekers dan in 2020. Het Overijsselse pretpark zag het bezoekersaantal het afgelopen jaar met 30 procent stijgen: van 530.000 naar 689.000 gasten. Dat meldt algemeen directeur Dave Storm aan Looopings.

Slagharen kruipt langzaam maar zeker weer richting de ruim één miljoen jaarlijkse bezoekers van vóór de coronacrisis, denkt Storm. "Juist door de pandemie is er een flinke behoefte aan een vakantie of dagjes uit, merken we. Veel gezinnen zaten lang aan huis gekluisterd. Daardoor kwam Slagharen hoog op de verlanglijstjes te staan."

Hij is tevreden met het resultaat. De wens is om in 2022 weer iets te stijgen. Storm, aangesteld in september 2019, maakte door alle coronasluitingen nog nooit een volledig seizoen mee. "Gezien de versoepelingen en de mooie vooruitzichten hoop ik dat daar dit jaar verandering in te kunnen brengen."

Lucky Nugget
Seizoen 2022 staat in het teken van de heropening van de opgeknapte amusementshal Lucky Nugget. In het vakantiepark worden alle slaapbanken van de Cowboy Cottages vervangen. Verder krijgen de Raccoon Lodges nieuwe hoekbanken.

Daarnaast gaan de Free Fall en klimpark Black Hill Ranger Path weer open na een renovatie. Bovendien wordt er gewerkt vernieuwd entertainmentprogramma. Het park heropent op vrijdag 1 april. "Er wordt flink geschilderd, gepoetst en ontwikkeld", vertelt de directeur.

Verrassing
De laatste grote nieuwe attractie in Slagharen dateert van 2019. Wanneer het park weer een attractie gaat toevoegen, kan Storm nog niet zeggen. "Sommige zaken moeten ook een verrassing blijven. Maar we blijven ons ontwikkelen en er liggen veel plannen klaar. Bij de pakken neer zitten, zit niet in mijn aard."

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be