Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Energylandia opent naast twee nieuwe achtbanen ook 56 meter hoog reuzenrad

05-02-2022, 00.52 uur

Het Poolse pretpark Energylandia lijkt een oneindig budget te hebben. Naast het bouwen van een nieuw themagebied met twee achtbanen haalt het attractiepark dit jaar ook een 56 meter hoog reuzenrad binnen: Wonder Wheel. Dat heeft het park bekendgemaakt in een promotievideo.

Bij het middeleeuwse themadeel Smoczy Gród, met attracties als hybrid coaster Zadra, familieachtbaan Frida en monorail Dragon Adventure, komt een gigantisch rad te staan. De attractie telt dertig gondels die moeten zorgen voor een adembenemend uitzicht over Energylandia.

Het park spreekt over "één van de grootste reuzenraden van Polen". Volgens het park vragen bezoekers al jaren om de komst van een dergelijke attractie. "Omdat we jullie mening respecteren en we jullie altijd de hoogste kwaliteit willen bieden, hebben we besloten om deze investering te doen", valt te lezen op social media.

Acht jaar
Ondertussen werkt men ook aan het nieuwe themagebied Sweet Valley, waar een mijntrein, een familieachtbaan en verschillende kinderattracties komen te staan. Energylandia opende in 2014. In minder dan acht jaar tijd is de bestemming uitgegroeid tot het park met de meeste achtbanen in Europa.Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be