Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling bouwt ruim 12.000 zonnepanelen op parkeerterrein

09-02-2022, 11.52 uurBeeld: @KBoodschap

Eén van de parkeerterreinen van de Efteling wordt voorzien van vele duizenden zonnepanelen. Op parkeerplaats M, gelegen schuin tegenover de hoofdentree, komen overkappingen te staan met daarop meer dan 12.000 zonnepanelen. Dat bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

De vergunning werd in 2019 aangevraagd, in de hoop dat het project in 2020 gerealiseerd kon worden. Dat is uiteindelijk niet gelukt. Nu zijn de werkzaamheden alsnog begonnen. Dankzij de zonnedaken wordt er duurzame energie opgewekt. Bovendien parkeren bezoekers hun auto straks in de schaduw.

Parkeerterrein M ligt het verst weg van de parkingang. "Het is wel zo fijn om juist de gasten die wat verder moeten lopen, het extra parkeercomfort te bieden", vertelde een manager daar eerder over. "Zij hoeven in elk geval niet te krabben in de winter en rijden terug in een koelere auto op warme zomerdagen."

Bouwplaats
In eerste instantie zou sprake zijn van 14.300 zonnepanelen, geschikt voor 1346 auto's. Dat worden er dus iets minder. Vanwege het bouwproject kan een groot deel van de parkeerplaats de komende maanden niet gebruikt worden. Ook een deel van het hoofdparkeerterrein tegenover de entree is veranderd in een bouwplaats, vanwege de komst van een nieuw hotel.

De Efteling wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. In het attractiepark liggen al langer zonnepanelen op de daken van darkride Symbolica, waterachtbaan De Vliegende Hollander en horecacomplex Station de Oost.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be