Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Kompaskiosk in dierenpark Wildlands Emmen tegen de vlakte

17-01-2022, 15.28 uur

Met de sloop van een grote kiosk is de verbouwing van het entreeplein van Wildlands Adventure Zoo Emmen officieel begonnen. De komende maanden ondergaat het gebied bij de ingang van het dierenpark een ingrijpende metamorfose. Daarbij moet de zogeheten Kompaskiosk het veld ruimen.

Wildlands kondigde in mei vorig jaar aan dat het plein bij de entree een andere indeling zou krijgen. Nu bestaat het gebied voornamelijk uit bestrating. In de nieuwe opzet is er ruimte voor beplanting, terrasjes, waterpartijen en een dierenverblijf met een kleine apensoort. Er komen ook vissen.

Wildlands maakt niet bekend hoeveel het project in totaal kost. Wel is duidelijk dat de overheid zorgt voor een financiële bijdrage van 625.000 euro. "Vanwege de coronacrisis worden veel investeringen uitgesteld, maar de aanpak van de entree duldt geen verder uitstel", liet de provincie Drenthe eerder weten. De dierentuin denkt dat de verbouwing kan zorgen voor een jaarlijkse omzetstijging van 160.000 euro.

Vergroening
"Het plein wordt door de verbeteringen een logische en gethematiseerde entree naar de drie themagebieden, die zo kenmerkend zijn voor het dierenpark", meldt Wildlands vandaag in een verklaring. "Daarnaast zorgt de aanpassing van het Kompasplein voor vergroening."

Om bezoekers zo min mogelijk hinder te laten ondervinden, vinden de werkzaamheden in fases plaats. Na de sloop wordt gefocust op het verleggen van bekabeling. Daarna staat de opbouw van de nieuwe delen op de planning. In de laatste fase worden de dieren toegevoegd.

Hoogseizoen
Men hoopt dat de klus vóór het hoogseizoen is afgerond. Op dit moment is Wildlands nog gesloten als onderdeel van de landelijke coronamaatregelen. Elders in het park wordt ondertussen de laatste hand gelegd aan een verblijf voor bevers.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be