Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Plopsaland deelt nieuwe ontwerpen van overdekt themadeel Circus Bumba

05-04-2022, 23.57 uur

Plopsaland De Panne laat zien wat we kunnen verwachten van Circus Bumba, een nieuw overdekt themagebied dat in het voorjaar van 2023 opengaat. Op schuttingen bij het bouwterrein verscheen onlangs al een kleurrijke tekening van het interieur. In een tijdschrift voor abonnementhouders komen deze maand nog meer ontwerpen voorbij.

Circus Bumba wordt vormgegeven als een grote circustent met daarin vijf attracties, een theater, een restaurant, twee horecapunten en een winkel. "En dit allemaal in het thema van het populaire clowntje en zijn vrienden", belooft Plopsa. Er hangt een prijskaartje aan van 12,5 miljoen euro.

Dankzij eerder gepubliceerde bouwplannen weten we dat het attractieaanbod waarschijnlijk zal bestaan uit speeltoestellen, een bescheiden reuzenrad, een ballonnenmolen en een Bumba-darkride. Op de ontwerpen worden daarvoor de werktitels Met Bumba Op Reis en Op Reis Met Bumba gehanteerd. De fabrikant van de darkride is nog niet bekend.

Spinning coaster
Het wordt de tweede darkride in het park, na boottocht Het Bos van Plop uit 2000. Omdat Plopsaland tegenwoordig het hele jaar geopend is, heeft het park behoefte aan meer overdekte locaties. Eigenlijk had de Bumba-uitbreiding al in 2020 af moeten zijn. Uiteindelijk kreeg spinning coaster The Ride to Happiness voorrang.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be