Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Nieuwe naam van controversiële boottocht Europa-Park bekend

15-01-2022, 13.42 uurBeeld: @thomas.stoehr.strassenbau

De nieuwe naam van de Dschungel-Floßfahrt in Europa-Park is bekend. Het Duitse attractiepark geeft de Afrikaanse boottocht deze winter een nieuw thema. De controversiële attractie uit 1978 hoort voortaan bij het Oostenrijkse themagebied. Dankzij een merkaanvraag weten we hoe de vaartocht gaat heten.

Dschungel-Floßfahrt gaat voortaan door het leven als Josefinas Kaiserliche Zauberreise, oftewel: Josefina's Keizerlijke Toverreis. Die term heeft Europa-Park geregistreerd bij merkenbureau Deutsche Patent- und Markenamt (DPMA). Ook de merken Fina en Josefina werden vastgelegd.

Europa-Park heeft zelf een verhaal bedacht over een fictieve keizerin. Looopings kon eerder deze maand al melden dat de attractie onder andere in het teken komt te staan van de historische keizerlijke paleizen in Oostenrijk.

Gesloten
In plaats van Afrikaanse vlotten nemen bezoekers straks plaats in sierlijke gondels. Er komen ook scènes met fantasiewezens. Europa-Park blijft tot eind maart gesloten voor publiek.

Het slopen van de Dschungel-Floßfahrt is al begonnen. Tegelijkertijd verdwijnt het Afrikaanse themagebied Abenteuerland, dat de afgelopen jaren meermaals in opspraak kwam vanwege racistische stereotyperingen. Op die manier kan het naastgelegen parkdeel Oostenrijk uitgebreid worden.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be