Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer KMG ontwikkelt moderne variant op klassieke thrillride

18-01-2022, 14.52 uur

De Nederlandse attractiebouwer KMG ontwikkelt een moderne versie van een bekende thrillride. Het bedrijf uit het Gelderse Neede legt momenteel de laatste hand aan het attractietype crazy-X: een molen met zes armen, waarvan de gondels omhoog vliegen en draaien.

In totaal zijn er achttien gondels met elk twee zitplaatsen. De maximale hoogte bedraagt 9,4 meter. Het gaat om een doorontwikkelde variant op het attractietype techno power, ooit bedacht door de verdwenen Engelse fabrikant Tivoli Enterprises. KMG nam het concept over. Beide partijen werkten in het verleden al eens samen.

Een eerste ontwerp voor de crazy-X werd gepresenteerd in november 2020. Door de coronacrisis lag het project tijdelijk stil. "Andere projecten kregen in eerste instantie voorrang, bijvoorbeeld ons eerste reuzenrad", vertelt een KMG-woordvoerster aan Looopings.

Veiligheidsnormen
"De crazy-X zat destijds nog in de conceptfase, maar onze ingenieurs hebben de ontwikkeling hiervan nu weer hervat. Vandaar dat de attractie hier en daar weer opduikt." De bekende thrillride werd "geheel gemoderniseerd om te kunnen voldoen aan de moderne veiligheidsnormen".

Daarbij is de attractie ook in een nieuw jasje gestoken. "Qua uiterlijk is het nu meer van deze tijd." De crazy-X is beschikbaar als kermismodel en als een permanent parkmodel. Het vloerplateau - 15,5 meter lang en 16 meter breed - werd gebaseerd op een bestaande KMG-attractie; de experience.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be