Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Orsa Rovdjurspark

Lage bezoekersaantallen, hoge kosten: Zweedse dierentuin gaat definitief dicht

16-01-2022, 16.19 uur

Een dierentuin in Zweden is dit jaar voor het laatst geopend. Orsa Rovdjurspark, gelegen in Midden-Zweden, heeft aangekondigd de poorten op maandag 31 oktober 2022 definitief te sluiten voor het publiek. Het park spreekt over "droevig nieuws".

Er zou echter geen andere optie zijn, omdat er al jaren verlies wordt geleden. De bezoekersaantallen vallen tegen, terwijl er wel voortdurend hoge kosten gemaakt worden om de dieren te verzorgen. "We verwachten niet dat de situatie kan veranderen op de lange termijn", staat in een verklaring.

Daarom sluit het park voorgoed. Tot eind oktober blijven bezoekers gewoon welkom. Daarna ligt de focus op het verplaatsen van de dieren. "Al onze dieren maken deel uit van verschillende fok- en conserveringsprogramma's, die worden gerund door de Europese vereniging van dierentuinen", benadrukt Orsa Rovdjurspark.

Dierenarts
"Samen met de brancheorganisatie en soortcoördinatoren gaan we ons richten op het verplaatsen van de bewoners naar andere parken, waarbij we rekening houden met dierenwelzijn." Dat proces neemt waarschijnlijk zo'n 24 maanden in beslag. Mogelijk is er echter niet voor alle dieren plek. Moeten er dieren afgemaakt worden? "Beslissingen hierover worden te zijner tijd genomen in overleg met de dierenarts."

Alle werknemers worden op termijn ontslagen. Wat er met het terrein van het dierenpark gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. "We bekijken alle opties voor de toekomst."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Orsa Rovdjurspark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be