Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Voor de verzamelaars: Efteling introduceert nieuwe pinserie

15-01-2022, 15.04 uur

Als de Efteling weer opengaat, kunnen fans vier nieuwe pins op de kop tikken. Bij het Smidje, een automaat op het Anton Pieckplein, is na vijf jaar een nieuwe pinserie verkrijgbaar. Na het inwerpen van 1 euro ontvangen bezoekers één willekeurige pin uit de serie.

Op de vier nieuwe pins staan enkele minder bekende Efteling-personages: een kabouter met een gong, Jonas uit de Wallevis, een kelner en een man met een zuurstok. De kabouter komt voor bovenop een afdakje bij een parkplattegond, naast het Carrouselpaleis.

Jonas uit de Wallevis is een figuurtje op een bord bij een klok achter het Spookslot. Efteling-liefhebbers kunnen de kelner kennen van een uithangbord bij horecapunt In den Hoorn des Overvloeds. De man met de hoed, die Zoetekauw wordt genoemd, prijkt op een bord bij snoepwinkel De Soete Inval.

2003
Sinds de komst van het Smidje in 2003 introduceert de Efteling regelmatig nieuwe pins met afbeeldingen van figuren die te vinden zijn op of rond het Anton Pieckplein.

Omdat bijna elk figuur inmiddels een eigen pin heeft, wordt het steeds lastiger om met nieuwe ontwerpen op de proppen te komen. Inmiddels zijn er acht series verschenen. De vorige dateert van december 2016.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be