Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Luister nu: de nieuwe soundtrack van Efteling-attractie Sirocco

10-01-2022, 15.37 uurBeeld: @madebynick.nl

Benieuwd naar de muziek van de Efteling-attractie Sirocco? De afgelopen maanden is kookpottenmolen Monsieur Cannibale omgebouwd tot een attractie in de stijl van Sindbad de Zeeman. Daarbij hoort ook een nieuwe soundtrack. Hoewel de opening nog op zich laat wachten, kan Looopings vandaag alvast een fragment laten horen: klik hier.

Monsieur Cannibale stond bekend om het gelijknamige aanstekelijke Franse nummer van Sacha Distel. Efteling-huiscomponist René Merkelbach had de lastige taak om een vervangende melodie te bedenken. Hij koos voor spannende en dreigende oosterse klanken die passen bij het thema; een wervelwind op zee.

De kookpotten van Monsieur Cannibale zijn vervangen door handelsschuitjes, die razendsnel gaan tollen als de storm losbarst. Boven de draaiende scheepjes hangt een handelaar aan een touwladder. Er wordt ook gebruikgemaakt van licht- en watereffecten.

Waterspeelplaats
Sirocco en het bijbehorende themagebied Wereld van Sindbad, met waterspeelplaats Archipel, kunnen geopend worden zodra het attractiepark weer toegankelijk is. Op dit moment is de Efteling dicht vanwege de coronamaatregelen. Met de transformatie is aanvankelijk 2,8 miljoen euro gemoeid. Later volgt een tweede fase.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be