Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Directeur Walibi Belgium over eigen hotel: 'Ik denk er elke ochtend aan'

12-01-2022, 18.50 uur

Wordt Walibi Belgium op termijn uitgebreid met een eigen hotel? Algemeen directeur Jean-Christophe Parent ziet dat wel zitten, vertelt hij in een interview. Hoewel er nog geen concrete plannen voor zijn, denkt de directeur er al wel veel over na.

Parent, die al meer dan twintig jaar voor het attractiepark werkt, wordt door dagblad La Dernière Heure gevraagd naar de aanstaande winteropening: vanaf 2023 wil Walibi Belgium ook in de kerstperiode bezoekers verwelkomen. Zou het bouwen van een Walibi-hotel dan een logische vervolgstap kunnen zijn?

"Ik denk er elke ochtend aan wanneer ik me scheer", reageert de Walibi-baas, verwijzend naar een gevleugelde uitspraak van oud-president Nicolas Sarkozy van Frankrijk. "We moeten ambitieus genoeg zijn om erover na te denken, maar het kost tijd en het gaat niet van de ene op de andere dag."

Dierenpark
De twee grootste concurrenten van Walibi Belgium - Plopsaland De Panne en dierenpark Pairi Daiza - hebben de afgelopen jaren wel volop geïnvesteerd in eigen hotels. Parent geeft toe dat hij beide parken in het verleden onderschat heeft.

"We hebben niet voldoende aandacht besteed aan nieuwkomers op de markt, zoals Plopsaland en Pairi Daiza", vertelt hij. "Het was een wijze les, want als marktleider moet je altijd voorzichtig en waakzaam blijven."

Kondaa
Walibi Belgium en zwemparadijs Aqualibi trokken vóór de coronacrisis 1,45 miljoen bezoekers per jaar. Bij de opening van mega coaster Kondaa sprak Parent de ambitie uit om te groeien naar 1,8 miljoen jaarlijkse bezoekers. Nu noemt hij 1,9 miljoen gasten als een nieuw doel.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be