Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: neem een kijkje bij de vernieuwde Efteling-attractie Sirocco

09-01-2022, 17.16 uur

Het nieuwe Efteling-themagebied Wereld van Sindbad is af. Enkele geluksvogels konden de vernieuwde attractie Sirocco deze week alvast uitproberen. Voor het opnemen van een officiële onride-video nodigde de Efteling een aantal proefpersonen uit.

Zij mochten enkele ritjes maken in de oosterse bootjesmolen. Het verhaal achter Sirocco gaat over een handelaar die bezig is met het verhandelen van koopwaar. Hij hangt aan een touwladder in de nok van de rieten kap, als er plotseling een zware storm losbarst.

Daarop gaan de molen en de bootjes draaien. Met behulp van water-, licht- en geluidseffecten wordt er een storm gesimuleerd. Op de achtergrond klinkt spannende oosterse muziek van Efteling-huiscomponist René Merkelbach. Sindbad zelf staat op een boot voor de attractie, met opspattend water naast hem. Sirocco is de opvolger van Monsieur Cannibale.

Lockdown
Eigenlijk zou de Wereld van Sindbad vorig weekend opengaan, op zaterdag 1 januari. Door de coronasluiting van het attractiepark kon dat niet doorgaan. Wanneer de opening wel plaatsvindt, hangt af van het opheffen van de huidige lockdown. Op dit moment lopen de huidige maatregelen tot en met vrijdag 14 januari.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be