Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Merlin Entertainments gaat vliegsimulator This is Holland runnen

07-01-2022, 08.57 uur

Vliegsimulator This is Holland wordt onderdeel van Merlin Entertainments, de groep achter onder meer Madame Tussauds, Legoland en Sea Life. Dat heeft de Britse firma zojuist bekendgemaakt. De Amsterdamse attractie hoort vanaf donderdag 31 maart bij het portfolio van Merlin.

This is Holland opende in 2017, naar een idee van Marc Koerts en Daan de Kruijk. Zij waren de initiatiefnemers van het overdekte pretpark Yumble in Roermond, dat in 2015 al vier maanden na de opening failliet ging. Koerts en De Kruijk trokken zich terug uit de pretparkwereld, maar de bouw van de simulator in Amsterdam ging door. Het project werd in 2016 overgenomen door vastgoedbedrijven Busoco en Nedstede.

De trekpleister wordt gepromoot als "een spectaculaire 5D-vlucht over vele must-sees van Nederland". Na twee voorshows nemen bezoekers plaats in een vliegsimulator met speciale effecten. Ze krijgen dan een negen minuten durende film voorgeschoteld met enkele bekende Nederlandse locaties. In tegenstelling tot wat de beschrijving doet vermoeden, worden er geen 3D-brillen gebruikt.

Cluster
"De acquisitie van This is Holland hangt samen met het doel van Merlin om het attractieaanbod verder uit te breiden, door clusters van binnenattracties op te zetten in belangrijke steden", laat het bedrijf weten in een persbericht.

This is Holland wisselt niet van eigenaar, vertelt regiomanager René Sleven in gesprek met Looopings. "Maar wij nemen wel al het werk uit handen door de exploitatie over te nemen." Hij zegt enthousiast te zijn over de mogelijkheden die de samenwerking met zich meebrengt. "Als je ziet dat This is Holland 282.000 bezoekers had in 2019, snap je wat het potentieel is. Men heeft zich ook goed door de coronaperiode heen gemanaged."

Wildlands
De huidige directie van This is Holland wordt gevormd door commercieel directeur Joost van Berkel en algemeen directeur Frankwin van Beers, voormalig directeur van Wildlands Adventure Zoo Emmen. Zij zullen ergens in de komende periode in goed overleg vertrekken. "Het is de strategie van Merlin om bij meerdere attracties in één stad ook één general manager te hanteren", aldus Sleven.

In totaal heeft Merlin straks drie verschillende attracties in de hoofdstad, met Madame Tussauds Amsterdam en The Amsterdam Dungeon. Verder horen ook Sea Life Scheveningen en Legoland Discovery Centre Scheveningen bij de groep.

Peppa Pig
In winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands, gelegen in Leidschendam, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuw Peppa Pig-speelpark van Merlin. Internationaal gezien kennen we Merlin Entertainments onder meer van Alton Towers en Thorpe Park in Groot-Brittannië, Heide Park in Duitsland en Gardaland in Italië.

Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be